Ska du gå på begravning?

Delta - Danebergs Begravningsbyrå

Delta vid begravning

Vad heter den avlidne?

Tänd ett ljus och lämna minnesord
Anmäl dig · Se vägbeskrivning

Att tänka på när du går på begravning

Anmälan till minnesstund

Du anmäler dig enklast via annonsen på hemsidan, men du kan också ringa till oss på telefon . Kom ihåg att uppge om du önskar specialkost.

Tänd ett ljus

Att tända ljus för någon som avlidit är en fin tradition. Nu kan du också tända ett digitalt ljus här på hemsidan. Sök upp namnet på den du vill tända ett ljus för, och skriv in din hälsning.

Klädsel

Vid begravning vill många av tradition klä sig i svarta eller mörka kläder. Det är fortfarande den vanligaste klädseln, men numera har du ett mera fritt val. Det är viktigare att du deltar än vilka kläder du väljer att ha på dig. Ibland kan det stå ”ljus klädsel” i dödsannonsen. Det betyder oftast att anhöriga önskar att begravningen ska bli en ljus minneshögtid, och att du kan undvika svarta kläder. Valfri klädsel betyder att anhöriga tycker att det är viktigare med din närvaro, än vilka kläder du har på dig.

När ska man vara på plats

Som vid de flesta andra sammankomster, gäller regeln att varken komma för tidigt eller för sent. Om du anländer till ceremonilokalen ca 20 minuter före utsatt tid, är det lagom.

Blommor och handbukett

Du kan alltid få hjälp hos den lokala floristen, om du vill beställa en bukett eller en krans. Många väljer idag att skicka pengar till en minnesfond av något slag, som ett komplement till eller i stället för blommor vid ceremonin.

Nuförtiden vill de flesta, oavsett vilket kön de definierar sig som, också ha med sig en blomma att lägga vid kistan. Barn som är med på begravning lägger ofta ner en teckning eller ett brev.

Vår begravningsentreprenör är på plats i god tid före begravningen. Hen hjälper dig tillrätta och visar dig var du ska sitta. Om du har beställt handblommor kommer de att vara synligt placerade och märkta med ditt namn när du anländer.

Danebergs Begravningsbyrå är en fristående byrå med bred kompetens och lång erfarenhet. Hos oss får du alltid ett tryggt bemötande, kvalitet och personlig omtanke.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@danebergs.se